contrast

 

Visste du att du kan ändra kontrasten på dina bilder redan i kameran? Det sparar tid du annars fått lägga på redigering. Här nedan kan du läsa hur man gör på min Canon EOS 550D. Det kan variera beroende på märke och modell, så om det här inte funkar på din kamera är det bara att Googla.

1. Klicka på "Menu" högst upp till vänster ovanför skärmen.

2. Tryck på högerpilen och gå sedan ner med den nedre pilen tills du kommer till "Bildstil". Tryck på "SET" för att välja.

3. Klicka på "Disp." bredvid "Menu" och gå sedan ner till "Kontrast" genom att trycka på den nedre pilen. Klicka därefter på "SET".

4. Tryck på den högra/vänstra pilen för att reglera kontrasten så mycket du vill och sedan "SET" för att spara inställningarna.

Klart!

De nya inställningarna ändrar inte gamla bilder i kameran, utan bara bilderna du tar efter att ha ändrat kontrasten. Under samma lista som du hittar "Kontrast" kan du också ändra skärpa, färgmättnad och färgton.

Exempelbilderna är inte redigerade över huvud taget. De är tagna direkt ur min kamera och den enda skillnaden mellan dem är kontrasten.

Lycka till!



» Buhuu

Niice! :3

Svar: Tack! ;)
None None

2012-10-11 // 16:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback